Skip to content
Back to Recipes

Čoko kolač s kruškama

Čoko kolač s kruškama

Sastojci (8 Br. osoba):

  • 150 g tamne čokolade
  • 125 g neslanog maslaca (±1/2 šalice)
  • 1 l kipuće vode (za "bainmarie") (±4 šalice)
  • 50 ml mlijeka (mliječnog ili nemliječnog) (±3 žlice)
  • 5 jaja
  • 200 g višenamjenskog brašna (±1 1/4 šalice)
  • 10 ml praška za pecivo (±2 žličice)
  • 50 g kakaa u prahu (prosijanog) (±1/2 šalice)
  • 130 g šećera (±1/2 šalice)
  • 400 g konzerviranih krušaka (ocijeđenih*)
  • Za podmazivanje UltraPro-a
  • 15 g neslanog maslaca (±1 žlica)
  • 15 g šećera (±1 žlica)

Vrijeme pripreme: 10 min.

Vrijeme kuhanja: 50 min.

Vrijeme mirovanja: 60 min.

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: niski

Priprema:

  • Izlomite čokoladu na male komadiće i stavite je u Ultimativnu zdjelu za miješanje 1 l. Na vrh dodajte maslac u malim komadićima.

  • Ulijte otprilike 1 l kipuće vode u Ultimativnu zdjelu za miješanje 3,5 l, zatim pažljivo stavite Ultimativnu zdjelu za miješanje 1 l s čokoladom i maslacom u vodu u "bain-marie" postavci bez poklopca. Pustite da odstoji 15 min. a čokoladu izmiješajte nakon otprilike prvih 7 min.

  • Uklonite Ultimativnu zdjelu za miješanje 1 l iz "bain-marie" postava. Dodajte
    mlijeko, zatim jedno po jedno jaje uz mućenje. Miješajte dok ne dobijete konzistentnu smjesu.

  • Hladnu rešetku za pećnicu postavite na drugu najnižu razinu u pećnici i prethodno zagrijte na Th 6 / 180°C bez konvekcije.

  • Ispraznite vodu iz Zdjele za miješanje 3,5 l i osušite je. Dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i šećer u zdjelu zatvorite te protresite da se sve izmiješa.

  • Dodajte otopljenu čokoladnu smjesu u Ultimativnu zdjelu za miješanje 3,5 l.
    Zatvorite zdjelu i protresite s jedne na drugu stranu 10 puta, zatim naizmjenično gore i dolje i s jedne na drugu stranu 30 sekundi ili dok ne čujete nikakvu buku.

  • Kruške narežite na kockice (svaku polovicu kruške na otprilike 6 kom.) dodajte ih u tijesto i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.

  • UltraPro 2 l namažite maslacem i pospite šećerom.

  • Ulijte tijesto u UltraPro i pecite nepokriveno 45-50 min.

  • Ostavite da odstoji 10-15 min. prije vađenja iz kalupa, zatim ostavite da se ohladi 30 min. prije posluživanja.

Napomena:

SAVJET
* Koristite Ultimativnu zdjelu za miješanje 2 l i Ultimativnu zaštitu od prskanja s poklopcem za cijeđenje soka od krušaka iz konzerve.