Skip to content
Back to Recipes

Pileći boršč

Pileći boršč

Ingredients (4 OSOBE):

  • 1 pileći batak
  • sol i papar
  • 1 list lovora
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 g krumpira
  • 100 g mrkve
  • 200 g crvene cikle
  • 1 luk
  • 300 g kupusa
  • 25 g paste od rajčice
  • 1.5 l vode
  • 40 g maslaca
  • Za posluživanje
  • nekoliko listića začinskog bilja
  • feferon
  • mladi luk
  • kiselo vrhnje

Preparation time: 30 min.

Cooking time: 50 min.

Standing time: 15 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Stavite pileći batak u UltraPro 3,5 l. Dodajte sol, papar, lovorov list i oguljeni češnjak.

  • Ogulite povrće i narežite ga pomoću MandoChefa: krumpir u štapiće (9;9), mrkvu i ciklau u julienne (1;6), zatim luk i kupus na ploške (1/zaključano).

  • Dodajte mesu u UltraPro povrće sljedećim redosljedom: kupus, krumpir, ciklu, mrkvu i luk.

  • U Magic mixeru 350 ml pomiješajte pastu od rajčice s 200 ml vode i ulijte smjesu u Ultr Pro.

  • Dodajte povrh komadiće maslaca ii vodu dok ne prekrijete povrće. Nemojte miješati.

  • Poklopite i stavite u mikrovalnu 20 min. na 600 vati.

  • Zagrijte pećnicu na 220°C i u njoj dovršite kuhanje juhe još 30 min.

  • Ostavite da odstoji cca. 15 min.

  • Pileći batak izvadite iz juhe, otkostite i narežite na male komadiće prije nego što ga vratite u juhu.

  • Poslužite s malo začinskog bilja, ljutim papričicama, mladim lukom i kiselim vrhnjem.

Additional Note:

Savjet: Sljedeći dan je ova juha još ukusnija.